mufinki czekoladowe
Składniki:
- 220 g miękkiego masła
- 150 g drobnego cukru
- 210 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 4 płaskie łyżki kakao
- 100 g posiekanej czekolady (dość grubo, ja lubię gorzką Wedla)
Przygotowanie:
Formę do mufinek wyłożyć papilotkami (ja zamiast tego używam silikonowych foremek – świetnie się sprawdzają).
Wszystkie składniki poza czekoladą zmiksować do gładkości. Na końcu wmieszać czekoladę. Powstałą masą napełnić foremki do połowy wysokości (bardzo rosną).
Piec 20-25 minut w piekarniku w temp. 170o C. (do tzw. suchego patyczka).
Posted on 3 lutego, 2012 at 20:16 by grzegorz · Permalink
In: przepisy kulinarne · Tagged with: ciastka, przepisy kulinarne
In: przepisy kulinarne · Tagged with: ciastka, przepisy kulinarne