ciasto marchewkowe

Moje ulubione ciasto. Nie dość że bardzo łatwo i szybko się je robi, to jest przyjazne dla żołądków dzieci, które męczy refluks.

Składniki:ciasto marchewkowe

Przygotowanie:

Zmiksować jaja z cukrem. W przypadku dzieci z refluksem najlepiej zamienić 4 jaja na 4 żółtka + 1 jajko całe. Marchew zetrzeć na drobnej tarce – może być tarka do ziemniaków. Dodać mąkę, marchew i przyprawy, zmiksować (nie dodawać wody – nie trzeba). Na końcu wlać rozpuszczone masło.

piec około godziny w piekarniku w temp. 180o C.

Aha – i nie przesadzić z sodą, bo będzie ciasto gorzkie.

Posted on 9 października, 2012 at 8:21 by grzegorz · Permalink
In: przepisy kulinarne · Tagged with: ,

One Response

Subscribe to comments via RSS

  1. Written by Guziec
    on 13 stycznia 2010 at 12:04